Portrait of smiling businesswoman speaking to microphone while using computer in office interior, customer support concept, copy space

Razgovor s voditeljicom tima Aleksandrom Milenković

Kada ste počeli raditi za Zeus Primu?

U Zeus Primi zaposlila sam se prije dvije godine. Počela sam kao student na telefonu, a sada već više od godinu dana vodim jedan od većih projekata u poduzeću.


Kakvo je vaše dosadašnje iskustvo? (tim, atmosfera, kako se osjećate u svom radnom prostoru…)

U ove dvije godine skupila sam puno pozitivnih iskustava, ali kao najbolje iskustvo mogu izdvojiti izgradnju uspješnog projekta od početka do danas. Vodim projekt COEO od samog početka, svi agenti prošli su moj trening i neizmjerno sam ponosna kad vidim toliku uspješnost na projektu. Samim time posao se čini puno lakšim – tako se stvara ugodna atmosfera i međusobno poštivanje. I naravno, imamo najbolje radno mjesto – od kuće.


Recite nam nešto o svom promaknuću.

Nakon nekoliko mjeseci rada u firmi, Larisa i Ostoja ponudili su mi poziciju Account Manager-a COEO projekta. Tu priliku nisam očekivala jer sam bila zaposlena kao student, ali Larisa i Ostoja prepoznali su moj potencijal i trud. Izrazito sam zahvalna jer studenti inače nemaju priliku napredovati dok se službeno ne zaposle i ne steknu određeno iskustvo, što kod Zeus Prime nije bio slučaj.

Recite nam nešto o komunikaciji sa suradnicima.

U posljednjih nekoliko godina populacija se postupno prilagođava i postajemo informatičko društvo. Rad od kuće nikada nije bio lakši zbog tehnologije kojom se svakodnevno služimo. Jednako vrijedi i za međusobnu komunikaciju. Komunikacija se odvija putem raznih kanala kako bi se dobila pravovremena reakcija. Komunikacija s timom i kolegama tako nikada nije bila jednostavnija jer se svi koristimo onim na što smo se već naviknuli.


Kako se unutar poduzeća stvara osjećaj pripadnosti kada svi zaposlenici rade od kuće?

Kako stvoriti osjećaj tima iako radimo od kuće? Složeno je to pitanje na koje postoji jednostavan odgovor – redovna komunikacija. Obvezni su redovni skupni sastanci i skupne aktivnosti kako nam kolega s posla ne bi bio samo ime na drugom kraju linije.

Želite li još nešto podijeliti s nama?

Najvažnija i najvrjednija stvar u Zeus Primi osjećaj je pripadnosti koji pruža. Znam da me poštuju i da je moje mišljenje važno. Također, za mene kao studenta uvijek je bilo važno uz posao završiti fakultet te mi je Larisina i Ostojina potpora da u tome uspijem uvijek mnogo značila. Oni su mi organizirali i odrađivanje stručne prakse u Njemačkoj, kod našeg klijenta.